Coop utvecklar erbjudandet för äldre: ”Tittar på nya lösningar”

Stort intresse för nya tjänsten.

Coops satsning på särskilda leveranstider för 70-plussare har minst sagt fallit väl ut. Det berättar dagligvarukedjan när vi hör av oss för för att se hur det har gått. Intresset har varit så pass stort att man nu jobbar på att utöka erbjudandet.

Responsen har varit väldigt bra. Intresset har varit stort och tiderna har bokats upp. Nu jobbar vi hårt för att utöka och addera fler leveranser samt för att utveckla tjänsten ännu mer, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop, till Ehandel.

Annons

Hur säkerställer ni att det endast är 70-plussare som använder sig av erbjudandet?

Det kan vi tyvärr inte gör i dagsläget utan vem som helst kan boka en seniortid. Däremot så vädjar vi i all vår kommunikation att man ska respektera att tiderna är dedikerade för en grupp i samhället som klassas som riskgrupp av Folkhälsomyndigheten. Självklart tittar vi på om vi med hjälp av tekniska lösningar kan säkerställa att just 70-plussare får tillgång till tidsfönstret, men vi vill samtidigt inte försvåra eller komplicera tjänsten.

Men det är inte alla som har kunnat använda sig av tjänsten. Vissa har även hört av sig till Ehandel och berättat om svårigheter med att beställa och att det varit svårt att nå kundtjänst för att få hjälp med de tekniska lösningarna.

"Vi gör vårt yttersta"

Nu jobbar Coop för att underlätta ytterligare för de äldre som vill beställa mat online, kanske för första gången. Man ser även över möjligheten att kunna assistera de som i dag inte har tillgång till digitala verktyg att få tillgång till onlinebutiken.

Vår kundservice har högre tryck än vanligt just nu och vi jobbar på att utöka kapaciteten. Vi har satt upp steg-för-steg information på vår hemsida som visar hur man handlar samtidigt som vi tittar på att komma med nya lösningar för att underlätta för just den här gruppen, både initiativ och tjänster. Vi gör vårt yttersta för att möta det stora behovet. Att handla mat online är ett bra sätt för riskgrupper att handla utan att behöva utsätta sig för risk att bli smittade, säger Tarik Belqaid.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!