Coop växlar upp satsningen på butiksdriftad e-handel

"Nu ökar vi räckvidden".

I februari i år avvecklade Coop Butiker och Stormarknader, CBS, sitt centrallager för e-handel i Kungens kurva i Huddinge. Istället ersattes lagret med sex e-handelsnav utplacerade i utvalda stormarknader.

LÄS ÄVEN: Coop testar cirkulära kassar i e-handeln: ”Nödvändig utveckling”

Annons

En av anledningarna var att kunder skulle få tillgång till samma utbud online, som i butik. En satsning som slagit väl ut enligt Samir Radjai, försäljningschef fygitala kanaler på Coop Butiker & Stormarknader.

Vår service med lokala butiksdriftade e-handelsnav har uppskattats mycket av våra onlinekunder som med detta har fått tillgång till den fysiska butikens hela sortiment inklusive bageri, fisk, chark och delikatess samt catering. Dessutom har vi kunnat erbjuda hemleveranser med kortare tidsfönster.

Utökar med nytt e-handelsnav

De sex butiksdriftade e-handelsnaven i Stora Coop Boländerna i Uppsala, Stora Coop Värmdö, Stora Coop Risängen i Norrköping, Stora Coop Vinsta i Vällingby, Stora Coop Häggvik i Sollentuna och Stora Coop Eskilstuna får nu sällskap av ytterligare ett.

Coop har nämligen öppnat ett sjunde e-handelsnav på Stora Coop i Nyköping.

När vi nu etablerar Nyköping som e-handelsnav ökar vi räckvidden i det folktäta södra Södermanland. Norra delen betjänas sedan tidigare från Eskilstuna och gränsen mot Östergötland av Stora Coop Risängen i Norrköping, säger Samir Radjai i en kommentar.

30 kvadratmeter av den befintliga butiksytan tas i bruk för verksamheten. Fyra personer har rekryterats till satsningen.

Det känns riktigt bra att vi nu stärker vår digifysiska förmåga ytterligare och att vi med våra sju e-handelsnav kan vara regionala och relevanta inom en ännu större del av vårt upptagningsområde, säger Samir Radjai.

Annons
Annons