Corona kan bli kostsamt för nya MarQet: ”Ovisst för alla just nu”

"Följer utvecklingen väldigt noga".

De fysiska butikerna sliter när människor isolerar sig allt mer för att undvika att bli smittade av coronaviruset. Flera aktörer går en osäker framtid till mötes i en redan pressad bransch. MQ är en av butikskedjorna som gått på knäna. De har precis gjort om och blivit MarQet, efter att folk hade glömt bort att de fanns. En nysatsning som nu kan bli svår att få fart på om folk väljer att stanna hemma och inte besöka de omgjorda butikerna.

Det är ovisst för alla i samhället just nu och ingen kan naturligtvis säga vilken påverkan corona får på framtiden. Vår lansering började i höstas och sker nu gradvis med bland annat ny varuvisning, nya varumärken samt nya produktkategorier, säger Ingvar Larsson, vd på MarQet och MQ Holding AB, till Ehandel.

Annons

"Välkomnar stödpaket"

Vi ser inte minst reseaktörer som redan börjat varsla. Men om det också kan bli aktuellt för MarQet är ännu oklart. Regeringens nya stödpaket kan i alla fall bli en stöttepelare att luta sig mot för att kostnaderna inte ska bli alltför kännbara.

Vi följer utvecklingen väldigt noga och hanterar situationen utifrån de rekommendationer som regering och myndigheter ger. Vi välkomnar de stödpaket som både regering och riksbanken ställer samhället till förfogande, allt för att trygga anställningar och för att samhällets verksamheter ska fortgå i dessa tider, säger Ingvar Larsson.

LÄS ÄVEN: Miljardpaket till företagen: ”Syftet är att rädda svenska jobb”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!