Craft kastar ut sitt gamla lager: ”Viktig del i vår tillväxtresa”

Överger sitt manuella lager och satsar på automation.

Craft, som är en del av New Wave Group, gör en rejäl lagersatsning. Det svenska varumärket har nämligen valt att kasta ut sitt tidigare manuella pallställslager till förmån för en ny helautomatiserad lösning.

Craft kommer alltså att finnas kvar i sina befintliga lokaler i Ulricehamn där man nu valt att satsa på Element Logics automatiserade lagersystem Autostore.

Annons

Satsningen på automation är en viktig del i vår tillväxtresa. Med lagersystemet Autostore får vi en effektivare lagerhantering, starkare leveranskapacitet och en mer ergonomisk arbetsplats, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Kompaktare lagring

Den nya installationen kommer att ha en kapacitet på 50 000 lådor, 30 robotar och åtta portar. Därutöver installeras ett conveyorsystem som kopplas ihop med ett system för automatisk förslutning, anpassning av höjd, etikettering och sortering av färdigplockade order. Samt en take-away bana för tomemballage vid inleverans-portarna.

Något som Craft hoppas ska innebära en klart högre effektivitet i orderrader per timme. Dessutom kan systemet skalas upp med fyra plockportar och ytterligare 10 000 lådor, utan fysisk påbyggnad.

Craft är en nyckelkund till oss och det känns bra att vi kan hjälpa dem att öka deras produktivitet samtidigt som de kan vara kvar på samma yta, säger Jörgen Andersson, sales manager på Element Logic Sverige.

Annons