CupoNation utmanar den svenska rabattmarknaden

Riktiga rabatter på kända varumärken och efterfrågade produkter, det är idén bakom rabattportalen CupoNation som nu lanseras i Sverige. Bakom CupoNation står Rocket Internet, Europas största e-handelsinkubator med Kinnevik som huvudinvesterare.

CupoNation grundades 2012 och har på kort tid etablerat sig på flera nyckelmarknader, bland annat är man idag Indiens ledande portal för konsumentrabatter. När man nu lanserar i Sverige är målet att bli en självklar destination för svenska e-handelskonsumenter, där de enkelt och helt gratis kan hitta rabatter som hjälper dem att spara pengar hos kända svenska återförsäljare på nätet.

Redan från start har ett stort antal e-handlare erbjudanden på sajten, några av dem är Zalando, Nelly, Babyshop och Tailor Store.

Annons

– Svenskarna har till viss del tröttnat på kuponger och deals på nätet. Ofta handlar det om oattraktiva erbjudanden, som kräver att man är medlem, och bara gäller en viss dag eller på en viss plats. Det vi istället erbjuder är rabatter hos starka och välkända varumärken, för alla som vill spara pengar. Med tanke på hur stark e-handeln är i Sverige är jag övertygad om att vår modell är här för att stanna, säger Alexander Kalcin, Sverigechef på CupoNation.

Ska bli ledande i Sverige

Bakom CupoNation står Rocket Internet, Europas största e-handelsinkubator, vars huvudinvesterare är svenska Kinnevik. CupoNation finns för närvarande i Österrike, Brasilien, Spanien, Italien, Polen och Indien, och målet är bli den ledande rabattportalen även i Sverige.

Under de kommande månaderna siktar CupoNation på att etablera sig i sammanlagt 25 länder. Deras affärsmodell bygger på samarbeten med ledande e-handlare och varumärken, för att ge bästa möjliga erbjudande till konsumenten.

– Från start finns rabatter i kategorier som mode, böcker & musik, inredning och resor. Målet är att erbjuda rabatter hos uppemot 400 återförsäljare och varumärken i Sverige. Detta sker helt utan krav på utskrifter, check-ins, registrering eller andra motprestationer, säger Alexander Kalcin.

Källa: Press

Annons