Då öppnar IKEA:s nya jättevaruhus i Sverige: ”Alla kan få hjälp”

Nu är premiären spikad, efter alla förseningar.

Nu har Ikeas nya varuhus i Kållered fått ett premiärdatum. Den 25 maj öppnas dörrarna till vad som blir ett helt nytt koncept för möbel- och inredningsjätten.

Bland annat kommer det att innehålla flera butiker i butiken, innehålla en plats för socialt umgänge eller arbete, samt flexiblare betalningslösningar. Kunderna kommer dels att kunna betala via en app, via medarbetare eller via checkout-diskar.

Annons

Nya Ikea Kållered ska vara en plats för shopping, inspiration, mat och möten där alla kan få hjälp att förvandla sina hem till en skönare, smartare och mer hållbar plats. Oavsett storlek på plånboken, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered, i ett pressmeddelande.

Varuhuset kommer mäta hela 42 000 kvadratmeter och på flera sätt likna ett shoppingcenter. Det kommer även att ha en större restaurang, bistro och ett nytt café.

Bolaget skriver även att det blir deras mest energieffektiva varuhus i Sverige, då man kommer att använda sig av en kombination av bergvärme och solceller. Därmed ska man producera mer el än man förbrukar.

Annons