Dagligvarujätten lanserar ny pakettjänst för e-handlare

Låter paketen samåka med maten.

Landets Ica-butiker tar dagligen emot otaliga transporter med livsmedel och paket till sina kunder. Nu lanserar Icax, dagligvarujättens innovationshub, en ny pakettjänst som slår två flugor i en smäll.

En tjänst där paketen samåker med befintliga lastbilstransporter från Icas lager ut till butikerna.

Annons

Vi är väldigt stolta över att vi äntligen går live med Ica Paket och vi är övertygade om att det finns många e-handlare och kunder som kommer att vilja testa tjänsten. Vår förhoppning är att tjänsten är utrullad i hela landet inom kort. Nio av tio Ica-butiker är paketombud eller har ett paketskåp idag, säger Samuel Young, head of Icax, i en kommentar.

Adlibris med från start

Ica Paket, som tjänsten heter, är ett samarbete mellan Icax, Earlybird och Ingrid. Tjänsten är tillgänglig sedan den 11 oktober i södra och västra Sverige, och finns som leveransval i områden där någon av de drygt 100 Ica-butikerna som anslutit sig till tjänsten finns.

Nätbokhandeln Adlibris har redan nappat på pakettjänsten, och inom kort ansluter sig även Apotek Hjärtat.

Vi är glada över att Adlibris är först ut med Ica paket och att vi är en utvald partner till Ica i deras nya satsning. Det här gör att stärker vi Adlibris leveranserbjudande ytterligare och vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta detta nya leveransalternativ, säger Nicklas Törnqvist, supply chain manager Adlibris.

Annons