Just nu: Dags att nominera Sveriges klarast lysande e-handelsstjärna

Svensk e-handels bästa medarbetare ska utses.

Årets e-handlare, årets nätbutik, årets företagare och årets stjärnskott. Listan på utmärkelser inom e-handelsbranschen kan göras lång. Men ingen har egentligen kommit på tanken att utse årets e-handelsmedarbetare. Förrän nu, vill säga. I den helt nya tävlingen E-Star Awards är det nämligen just det som är uppgiften; att utse svensk e-handels bästa medarbetare.

Bakom utmärkelsen står rekryteringsföretaget E-commerce Recruit, som för övrigt också driver Ehandels jobbsajt. Enligt företagets medgrundare och rekryterare Sanny Malmberg går tävlingen ut på att uppmärksamma individer och deras prestationer, något man menar ska leda till inspiration och motivation i e-handelsbranschen i stort.

Annons

Jag träffar nästan dagligen personer som åstadkommit enorma bedrifter inom sin arbetsroll. Flera gånger har jag funderat över varför jag inte hört om dessa prestationer tidigare, då de många gånger är otroligt imponerande och direkt bidragande till en förändring eller framgång inom ett bolag. När vi pratade om detta internt var vi direkt överens – dessa personer förtjänar att få stå på piedestalen, säger han i ett uttalande.

Från och med i dag går det bra att nominera personer till E-Star Awards 2020. Huvudpriset är Årets e-handelsprestation, som en jury kommer att utse. Dessutom delas priser ut för Årets Marknadsförare, Årets E-commerce Manager och Årets digitala ledare. Enligt E-commerce Recruit kan man nominera vem som helst så länge man kan motivera varför hon eller han förtjänar att vinna.

"Får inte bli en toppstyrd tävling"

Nomineringen pågår till och med den 19 juni och görs på den här sidan. Priset Årets e-handelsprestation kommer att delas ut på NXT Stockholm, som äger rum den 24 september. I juryn sitter Pernilla Nyrensten, grundare och vd på RevolutionRace, Joachim Lindström, medgrundare och vd på iDeal Of Sweden, Kristoffer Väliharju, vd på CDON, Pingis Hadenius, vd och medgrundare på Löwengrip, Johan Svensson, vd på Ehandel, ovan nämnda Sanny Malmberg samt marknadsföringsproffsen Jonas Carlström och Sara Öhman.

För oss var det viktigt att juryn har en bred kompetens inom flera olika delar inom e- handelssegmentet. Detta för att på bästa sätt kunna utvärdera prestationen som personen genomfört – det får inte bli en toppstyrd tävling där chefen utser bästa medarbetaren. Här är det prestationen som är viktigast och därför sker nomineringen av branschkollegor och vinnaren utses av grundare samt digitalt- och e- handelskunniga personer som förstår värdet av nedlagt arbete, säger Jonny Rosengren, E-commerce Specialist på E-commerce Recruit.

Vinnarna av de tre kategoripriserna kommer att utses av branschen. Efter nomineringsprocessen väljs tre personer ut i varje kategori. De kommer sedan att synas med motivering och profil på E-commerce Recruits sajt, där de kandidater som får flest röster inom varje kategori utses till det prisets vinnare.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!