Danmark klättrar upp i den globala E-handelsrangen

Kina är idag en av världens största ekonomier och e-handelsmarknader. Man är däremot inte längre den mest attraktiva. Enligt en ny rapport har nämligen USA återigen tagit över förstaplatsen. Danmark har samtidigt gjort ett rejält hopp upp i listan.

Kina är sedan en tid tillbaka världens största e-handelsmarknad, enligt vissa beräkningar, och har en e-handelsgigant i Alibaba som årligen säljer mer än Amazon och Ebay tillsammans. Kina är helt klart en attraktiv och fortsatt snabbt växande marknad, men inte längre den mest attraktiva.

Enligt en ny rapport med det tungvrickande namnet, Kearney’s biennial global e-commerce index, ska det nämligen vara USA som tagit över förstaplatsen. Något man gjort från just Kina som låg i topp 2013 tack vare sin oemotståndliga mix av marknadsstorlek, tillväxtpotential samt invånarnas iver att e-handla.

Annons

Danmark med på listan

Att Kina trillat ner ett pinnhåll beror främst på den stora ekonomiska nedgång som landet drabbats av på senare tid, med det finns även andra faktorer. Som brist på lokal infrastruktur för e-handelsleveranser och att landets e-handlare är dåliga på att erbjuda återbetalningar och returer av onlineköp.

USA däremot upplever en fortsatt tillväxt och förbättrad ekonomi enligt rapporten, något som märks inom näthandeln i landet. Under 2014 växte e-handeln i landet med 15 procent och uppgick till 238 miljarder dollar.

Trea på listan kommer Storbritannien och det enda nordiska land som tagit sig bland de 15 bästa är våra danska grannar som hamnar på just plats 15. Danskarna verkar ha gjort ett rejält e-handelsryck de senaste två åren, 2013 hamnade man nämligen på plats 28 över världens mest attraktiva e-handelsmarknader.

 

Källa: QZ.com

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!