Dansk jätte inleder butiksoffensiv: ”En lucka på marknaden”

"Etablera oss söderifrån och uppåt".

I november i fjol inledde danska Thansen sin satsning i Sverige genom att öppna sitt första svenska varuhus på Väla i Helsingborg. Nu är det dags för detaljhandelskedjan, som består av 85 butiker på andra sidan sundet, att slå upp portarna till butik nummer två.

Något som kommer att ske senare i veckan, den 25 maj, på Tånga handelsplats i Falkenberg.

Annons

Falkenberg ligger strategiskt utmed E6:an och passar väl in i vår plan att växa organiskt och etablera oss söderifrån och uppåt, säger Kim Clausen, vd för detaljhandelskedjan i Sverige, i en kommentar.

Fler butiker planerade

Thansen, som grundades 1991, ägs av T. Hansen Gruppen A/S och säljer ett sortiment inom bilutrustning, reservdelar, cyklar, camping och fritid. Inte helt olikt en annan stor välkänd butikskedja vid namn Biltema, och satsningen kan mycket väl ses som ett svar på Biltemas offensiv de senaste åren.

Thansen har nämligen ett uttalat mål att öppna 30 butiker i Sverige. Förutom Helsingborg och Falkenberg, är Härlövs handelsplats i Kristianstad och Löddeköping kommunicerade etableringar. Till sommaren ska man även öppna ett varuhus i Värnamo.

Vi har redan fått mycket positiv feedback och vi ser fram emot att fylla en uppenbar lucka på marknaden, säger Kim Clausen i en kommentar.

Thansen finns sedan 2017 även på den norska marknaden och har idag 44 butiker i Norge, med planer på fortsatt expansion.

Annons