Dansk skönhetsjätte lanserar i Sverige: ”20 000 produkter”

Lyko och Kicks får ny utmanare i en av Danmarks största e-handlare.

Danska Matas, som har över 261 fysiska butiker på hemmaplan och en e-handel som omsätter över 1 miljard danska kronor, lanserar nu sin e-handel på den svenska marknaden. Bolaget är ett av Danmarks största e-handelsföretag inom hälsa och skönhet, och landets näst största webbutik när det gäller antalet transaktioner.

Matas är nästan dubbelt så stort som marknadsledaren Kicks och enligt Brian Andersen, e-handelsdirektör på Matas Group, står sig skönhetsjätten väl rustat inför sitt intåg på den svenska e-handelsmarknaden. Det då många svenskar redan känner till Matas efter att ha besökt deras fysiska butiker i Danmark.

Annons

Vi kommer att erbjuda fler än 20 000 skönhetsprodukter och leverera över hela landet. Vi har ett stort utbud av produkter inom skönhet och hälsa, och en expertis inom hudvård som vi nu ser fram emot att dela med den svenska marknaden, säger Brian Andersen.

Åtta av tio är medlemmar

Matas grundades 1949 och bolagets omsättning uppgår till totalt cirka 4,3 miljarder danska kronor. Redan i början av 2000-talet gav man sig in på den svenska marknaden med fysiska butiker och det fanns stora planer på expansion. Men det blev inte riktigt som planerat och som mest fanns sex stycken Matas-butiker i Sverige innan man 2015 stängde den sista butiken i Varberg.

Den här gången handlar det dock inte om någon fysisk butiksexpansion, utan fokus ligger online. Matas.se kommer även att lägga stort fokus på såväl nordiska som internationella välkända varumärken. Därtill säljer Matas även produkter framtagna under eget namn och aktören har under de senaste åren även förvärvat makeup-varumärken som Miild och Nilens Jord.

Åtta av tio danska kvinnor är medlemmar i kedjans kundklubb vid namn Club Matas. Om den får fäste även bland de svenska konsumenterna återstår att se.

Vi vet att svenskarna ställer samma höga krav på trygghet och säkerhet som danskarna. Vår kostnadsfria medlemsklubb har även olika typer av medlemsförmåner och erbjudanden på kända varumärken, säger Brian Andersen.

Annons