Danska bolaget ska få svenskarna att släpa efter: ”Arbetat hårt”

Samarbetar med Elgiganten, Ikea och Byggmax.

Danska Freetrailer, vars affärsidé är att låna ut släpvagnar kostnadsfritt till privatpersoner i samarbete med olika typer av byggföretag och varuhus, rullar vidare sin satsning på den svenska marknaden. Något man gör med en nylanserad plattform som ska göra det ännu enklare att låna ett gratis släp.

Idag samarbetar Freetrailer, som även lånar ut elektriska lådcyklar, med ett 60-tal partners. Bland annat Ikea, Elgiganten, Ilva, Byggmax och Media Markt, och med en ny lösning på plats hoppas företaget bli förstahandsvalet för svenskarna när det kommer till lån av släp.

Annons

Lösningen vi nu har lanserat erbjuder mycket mer än en ny och förbättrad design. Vi har arbetat hårt på att säkra en bättre och mer intuitiv användarupplevelse. Samtidigt har vi proppat in en massa användbart innehåll på sajten som bland annat ska vägleda och serva våra användare, säger Freetrailers CMO, Sara Lyngsøe.

1 miljon utlånade släp 2023

Freetrailer har under det gångna räkenskapsåret registrerat mer än 300 000 utlåningar i Sverige och totalt mer än 1 475 000 utlåningar.

Bolagets hemsida har mer än två miljoner besökare per år och förhoppningen är att den nya plattformen ska förverkliga koncernens mål om en ökad omsättning med 35 procent och en miljon utlåningar under 2023.

Vår strategiska och konceptuella grund bygger till hundra procent på att göra delningsekonomiska lösningar enkla och överskådliga för alla. I detta sammanhang spelar vår IT-plattform, inklusive vår webbplats, en mycket avgörande roll, säger Sara Lyngsøe.

Freetrailer grundades 2004 och finns idag i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland. I fjol kammade man hem Danske E-handelspris 2022 i kategorin Bästa B2C-företag med onlineomsättning under 100 miljoner DKK.

Annons