Danska e-handeln intar Sverige: ”Väldigt stolta”

Kjell & Company lanserar förvärvet på hemmaplan.

Av-Cables är Danmarks ledande e-handlare för kablar och tillbehör till hemelektronik. De omsatte 332 miljoner kronor under 2022 och förvärvades 2021 av Kjell & Company, som nu drar in de danska kablarna i Sverige.

Etableringen av Av-Cables på den svenska marknaden är ett viktigt strategiskt steg för koncernen, där vi för första gången kombinerar våra två varumärken på en och samma marknad. Med Kjell & Companys fokus på kunskap och service samt Av-Cables oslagbara erbjudande inom prisvärdhet och sortiment har vi nu flera verktyg för att tillgängliggöra den bästa tekniken för konsumenten, säger Andreas Rylander, koncernchef på Kjell Group, i ett uttalande.

Annons

Av-Cables sitter på inte mindre än 29 000 produkter i sortimentet, som skickas direkt från det egna lagret. Den svenska e-handeln är nu lanserad och samtidigt planeras en marknadsföringsrunda för att dra konsumenterna dit.

Vårt fokus på snabb service, låga priser och ett brett sortiment har efterfrågats av konsumenterna det senaste året, och vi har idag fler kunder än någonsin. Vi har jobbat länge och hårt för att för att kunna ge samma oslagbara erbjudande till de svenska konsumenterna, och är väldigt stolta över att nu ha slagit upp portarna på den svenska marknaden, säger Max Svanberg, vd på Av-Cables.

Annons