Datorn är fortfarande E-handlarens bästa vän

Mobila enheter väntas ta en stor del av e-handelskakan de kommande åren. Och även om surfplattor och smartphones knappar in är det fortfarande datorn som regerar, både när det gäller besök och köp. Det visar en ny undersökning baserad på amerikanska e-handelskunder.

Det snackas mycket om den aggressiva ökningen av e-handel från mobila enheter. Prognosen är också att smartphones och surfplattor kommer att öka rejält under de kommande fem åren.

Men än är vi inte riktigt där och enligt en ny rapport från Monetate, som bevakat julhandeln i USA, skedde 73,2 procent av besöken till e-handelssajter från datorer under perioden.

Annons

Man kunde också konstatera att surfplattor stod för 14,6 procent av besöken och smartphones för 12,2 procent. När det gällde att slutföra ett köp var det också fördel datorer, även om mobila enheter fortsätter att knappa in.

Ett av tre köp

Sett till hela 2013 var surfplattan den mest populära mobila enheten att handla från, 17,3 procent, medan smartphones låg kvar på 0,5 procent. I slutet av året ökade den siffran rejält.

Under fjärde kvartalet 2012 skedde ett av fem köp från mobila enheter. 2013 hade den siffran ökat till vart tredje köp.

– Mobila enheter har förändrat e-handelslandskapet, något som märktes under julhandeln. Köpen från surfplattor sköt i höjden och cementerade sin position i e-handelsmixen. Inför julhandeln 2014 förväntar jag mig att mobila enheter, och specifikt surfplattor, kommer att fortsätta sin dramatiska tillväxt och kanske till och med kan ersätta datorn som den mest använda enheten för att e-handla, säger John Healy, operativ chef för Monetate.

 

Källa: Press, Mashable

Annons
Annons