DB Schenker satsar i norr – med ny terminal i Skellefteå

"Kommer att växa i hela Norrland".

DB Schenker stärker sin närvaro i norr med en ny terminal i Skellefteå. Den kommer att ligga i Site East i norra Hedensbyn, som prisats som "Årets infrastrukturprojekt" på Green Building Awards 2021.

Satsningen och investeringen gör att vi kommer att växa i hela Norrland, säger Viktor Strömblad, chef för landtransport på DB Schenker, i ett uttalande.

Annons

Det beskrivs som en stor satsning från speditören, som bland annat ska innebära nya jobb och att kunder kan hämta och lämna paket på terminalen.

Vi är redan idag närvarande i Skellefteå och med den här terminalen utökar vi våra möjligheter att hjälpa kunder i regionen att växa, dels genom effektiva transporter för våra kunder, dels genom nyanställningar, säger Viktor Strömblad.

Terminalen kommer att byggas med hållbarhet i fokus. Den kommer att ha såväl solpaneler som grön asfalt och miljöklassad betong. Dessutom insatalleras laddare och det förbereds för ytterligare elektrifiering av fordon.

Skellefteå spelar en viktig roll för Sveriges klimatomställning och det är en imponerande utveckling som sker i regionen. Självklart förbereder vi för utsläppsfria transporter genom att skapa förutsättningar för laddning och egen energiproduktion, säger Hanna Melander, hållbarhetsansvarig på DB Schenker i Norden.

Målsättningen är att Schenker ska vara koldioxidneutralt till 2040.

Annons