De automatiserar Apotekets nya lager: ”Mest avancerade”

Ska möta konkurrensen online.

Apoteket har nu tagit sitt nya lager i Eskilstuna i drift under hösten och det trimmas in undan för undan. Det mäter hela 20 000 kvadratmeter och kommer att ha en hög automationsgrad, där runt 95 procent av alla order kommer att packas automatiskt.

De som fått äran att leverera automationslösningen är Knapp, som syns allt oftare i svenska e-handelslager.

Annons

Efter en noggrann analys av Apotekets behov föreslog vi en lösning som bygger på Knapp-Store i kombination med CBS (Central Belt System). Systemet är helintegrerat med överordnade affärs- och ordersystem och hämtar information från en inkommen beställning och matar automatiskt ut rätt produkt i den förpackning som ska transportera varan till kunden. Dessutom innehåller lösningen manuella stationer för plockning och packning, då vissa av Apotekets produkter kräver manuell hantering av farmaceut, säger Mikael Holmqvist, vd på Knapp, i en kommentar.

"Ger komplett kontroll"

Apoteket har fått hård konkurrens online de senaste åren. Det nya lagret ska ge dem möjligheten att själva öka både leveranstempot och växa webbshoppen för att möta efterfrågan på läkemedel på nätet.

Apoteket får nu en hållbar och framtidssäker lösning som ger komplett kontroll över hela deras e-handel. Installationen är en av de mest avancerade i branschen, med teknik som fullt ut stödjer Apotekets ambitioner inom e-handel. När lagret nu går live har Apoteket en toppmodern och automatiserad lösning som gör att de kan fortsätta växa och utvecklas under många år framöver, avslutar Mikael Holmqvist.

Annons