De automatiserar paketeringen – kan hantera fyra gånger fler order

"Det är miljömässigt oacceptabelt".

E-handeln har snabbt blivit viktig för apoteken. Därför skruvar ännu en aktör upp sitt onlineerbjudande, nämligen Kronans apotek. De har nu automatiserat sina förpackningsmaskiner på centrallagret i Enköping, vilket innebär att man nu kan paketera varor fyra gånger snabbare än tidigare.

Paketeringsmaskinerna läser av innehållet och anpassar lådans storlek.

Annons

Extra emballage och större kartonger driver emballage- och fraktkostnad. Dessutom är det miljömässigt oacceptabelt med den stora mängd luft i paketen som fraktas runt på vägarna i onödan. Den automatisering vi nu gör av vår packlinje ger en effektivare produktion med högre kapacitet och en förbättrad kundupplevelsen då vi minskar både luft och fyllnadsmaterial i paketet, säger Hannes Hasselrot, interim COO på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

Med den automatiserade paketeringsprocessen, som nu är i fullt bruk efter några veckors testande, kan man hantera 1600 order i timmen. Dessutom uppger bolaget att materialspill försvinner, då man både kommer skicka upp till 30 procent mindre fyllnadsmaterial och luft.

Det känns alltid extra bra när vi kan erbjuda våra kunder upplevelse genom tjänster och lösningar med fokus på hållbarhet. Det är idag en naturlig del av vår resa för en hållbar utveckling som också gynnar ökad lönsamhet på både kort och lång sikt, säger Hannes Hasselrot.

Annons