De blir först med över 1200 Autostore-robotar: ”Nästa nivå”

Utökar ledningen rejält.

"Once you pop, you can't stop", lyder Pringles ikoniska slogan. Men kanske kan den appliceras även på Autostores lagerrobotar? I alla fall om man frågar modejätten Boozt, som utökade lösningen förra året bara för att göra ytterligare en stor utökning i år.

Efter den senaste ökningen förfogar man nu över 1 243 robotar, nästan 1,3 miljoner lådor och 301 portar. Därmed drygar man ut ledningen som störst i världen på Autostore.

Annons

Vi är glada över att ta vårt engagemang för automation och utveckling till nästa nivå i samarbete med Element Logic och Autostore, säger Sven Thiessen, Chief Supply Chain Officer på Boozt, i ett uttalande.

Den här gången blev det 252 robotar, 294 000 lådor och 56 portar extra, för att kunna möta en ökande efterfrågan och bredda utbudet.

Boozt och Element Logic har ett tätt samarbete och för kontinuerligt diskussioner om nya anpassningar till marknaden, vilket gör att Boozt kan ligga steget före tillväxtkurvan. Som vanligt vid expansioner har en viktig del varit att hålla installationen störningsfri för den dagliga driften, så att Boozt kan ha så gott som full drift under hela utökningsprocessen - och därmed hålla sina kundlöften, säger Marcus Rasmusson, Aftermarket Director på Element Logic Sweden.

Annons