De blir första dagligvarukedjan med Freja eID: ”Känner sig trygg”

"Viktigt att vi har ett säkert erbjudande".

Coop lägger till Freja eID i e-handeln, för digitala tjänster och Medmera Bank, meddelar Freja eID Group. Den digitala plånboken, som även innehåller en statligt godkänd e-legitimation, kommer att användas som identifieringsmetod.

Freja eID ska bland annat göra det enklare för fler att ta del av det digitala samhället.

Annons

På Coop vill vi ständigt förenkla och förbättra vårt kunderbjudande. Genom att addera Freja eID som ett komplement när kunden identifierar sig i Coops digitala kanaler underlättar vi för våra medlemmar och kunder. Samtidigt är det viktigt att vi har ett säkert erbjudande och att man känner sig trygg i våra kanaler, säger Lennart Byström, chef för digital & IT på Coop Sverige i ett pressmeddelande.

Coop blir därmed den första dagligvarukedjan att lägga till Freja eID:s tjänster i utbudet.

Vårt samarbete med Coop är ett bra exempel på hur Freja kan tillföra värde i hela kundresan, från att registrera lojalitetspoäng i kvartersbutiken till att checka ut i nätbutiken. När vi nu får in den första stora dagligvarukedjan, där även betal- och banktjänster ingår, hoppas jag att fler större aktörer kommer ansluta till Freja och bli en del av den inkluderande digitaliseringen, säger Johan Henrikson, vd på Freja eID Group.

Annons