De ger betald ledighet för att skaffa djur – ”oerhört uppskattat”

"En ovärderlig tillgång för oss som företag".

I fjol införde Arken Zoo en personalförmån kallad "tasstid", som innebär tre dagars betald ledighet när de skaffar en valp, kattunge eller omplaceringshund eller katt. På så sätt ville företaget hjälpa sina anställda med att "kombinera jobb, fritid och sitt intresse för djur på ett smidigare sätt".

Våra anställda har ett genuint intresse och kunskap om djur och för att säkerställa den kunskapen och engagemanget är det självklart viktigt att personalen får möjligheten att lägga så mycket fokus som möjligt även på sina egna djur, säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo, i ett pressmeddelande.

Annons

Mer än 90 procent av av företagets över 450 anställda har minst ett husdjur hemma, och konceptet har visat sig vara en succé både för personalen på kontor och i butiker.

Tasstid har varit oerhört uppskattat på Arken Zoo och vi vill nu fortsätta att främja att våra anställda har djur, säger Daniel Pettersson.

Därför har bolget valt att permanenta tasstiden.

Det är också en ovärderlig tillgång för oss som företag att våra anställda är djurägare och att vi på så sätt kan använda deras kunskap och erfarenhet i vår dagliga verksamhet, säger Nanna Martin-Löf, hr chef på Arken Zoo.

Annons