De har sålt rekordmånga tester: ”Svaret har vi väl om 9 månader”

"Normalt väldigt jämnt".

Trots att Sverige inte har infört karantän i landet så har många självmant valt att isolera sig eller minska kontakten med andra människor till det absoluta minimum, för att på så sätt minska risken för smittspridning. Nu rapporterar e-handelsföretaget Testlagret.se att försäljningen av gravid- och ägglossningstester under februari och mars har plötsligt ökat med 20 procent.

Vår försäljning av graviditetstest är normalt väldigt jämn och den varierar på sin höjd med några procent. De sista två månaderna har vi sett en tydlig ökning av sålda tester.

Annons

Man kan ju bara gissa, men mest sannolikt handlar det om att fler än vanligt nu haft tid för mys. Svaret har vi väl om en sådär 8 till 9 månader, säger Rickard Nilsson, ägare av Testlagret.se, i ett pressmeddelande.

Testlagret.se grundades 2006 i Malmö och har sedan dess specialiserat sig på olika slags tester som riktar sig mot dem som försöker att bli gravida. Under 2018 ökade omsättningen med cirka 63 procent och landade på 3,6 miljoner kronor. Resultatet vände från minus 500 000 kronor under 2017 till plus 645 000 kronor under 2018.

Annons