Håll avståndet: De inför fri frakt till alla över 70 år

"Personer över 70 ska kunna hålla sig hemma".

I går kunde vi berätta att Coop infört speciella leveranstider för 70-plussare. Detta för att säkra så att de äldre, som är mer utsatta för coronaviruset, skulle få sin mat hemkörd.

LÄS ÄVEN: Coop lanserar leveranstider för äldre: ”Har ett viktigt ansvar”

Annons

Nu kommer nästa företag som skapar specialregler för 70-plussare. Byggmax inför nu fri hemkörning för alla personer över 70 år.

Vi vill bidra till att personer över 70 både ska kunna hålla sig hemma och handla nödvändiga byggvaror, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax, i ett pressmeddelande.

"Trots dessa extraordinära tider"

Enligt byggföretaget är det många äldre som nu börjar fixa i hemmet då de försöker hålla sig ifrån att träffa andra. Utöver att Byggmax nu kommer att köra ut alla varor gratis till de som är över 70 år så trycker även företaget på att de också erbjuder drive-in-upphämtning, som också sker utan nära kontakt med personal.

När man är frisk och tvingas vara hemma kan det klia i fingrarna att också fixa färdigt det där byggprojektet, bygga ut altanen eller laga taket. Vi vill uppmana även andra i detaljhandeln att göra det möjligt för äldre kunder att fortsätta sitt liv så normalt som möjligt trots dessa extraordinära tider, säger Mattias Ankarberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!