De iskalla skåpen intar Sverige: “Vi vill skapa en infrastruktur”

"Allt fler hämtar sin mat i kylda paketskåp".

De första kylskåpen sattes upp i december 2021 och sedan dess har logistikföretaget Gordon jobbat på att fylla dem med varor från olika dagligvaruaktörer.

Det började med Coop men sedan dess har en rad aktörer hoppat på de iskalla paketskåpen. Gordon nämner bland annat Familyfood, Kombucheriet, Macro Meals, Mat Komfort, Mat och Ro, Mat Rätt, Mateneklar, Marley spoon, Mylla.se, No Xcuses, Svarta lådan, Peas of Heaven, Smakbox, Veckans Middag och Vibliotek.

Annons

Det har dock främst varit i Stockholmsområdet som de iskalla paketskåpen fått genomslag. Men nu vill Gordon expandera konceptet. I och för sig så placerade de nyligen ut två till kylda paketskåp i Stockholm, eftersom intresset uppenbarligen finns där, men planerna är större än huvudstaden. Malmö har nämligen fått sitt första kylda paketskåp i Gordons regi. Det finns i Hyllie på Bures Gata 34.

Med fler Gordon Pickup-skåp och ett utökat samarbete med Coop i Stockholmsregionen ser vi att trenden med att allt fler hämtar sin mat i våra kylda paketskåp kommer att fortsätta, säger Noah Dager, projektledare för Gordon Pickup som programmet heter.

Totalt har man nu sex kylda paketskåp i Stockholm och leveranserna sägs vara upp i 100-tals per vecka. Och planen är att skapa en infrastruktur för dessa typer av leveranser.

Vi vill inte bara samordna kylda hemleveranserna från olika företag. Vi vill också skapa en infrastruktur med paketskåp i bostadsområden som flera företag kan använda sig av, säger Ali Ghoce, Gordons vd och medgrundare.

Annons