De kliver av Hästen – fattar tyglarna på NA-KD

"Försöker att ha en objektiv syn".

Efter flera försäljnings- och tillväxtrekord under 2020 hamnade modeföretaget Na-kd i en kritikstorm i slutet av året.

Före detta praktikanter gick ut på sociala medier och sedan i traditionell media och berättade om sina upplevelser från sin tid på Na-kd. Tidigare anställda vittnade anonymt om allt från diskriminering och mobbning till obetalt övertidsarbete.

Annons

LÄS ÄVEN: VD:n talar ut efter kritiken mot NA-KD: ”Högre betyg än branschsnittet”

Nu tar Na-kd över kontrollen över sin marknadsföring och skapar, för första gången, ett eget renodlat pr-team. Det skriver Resumé.

Bolaget börjar med att plocka in två personer - Sanja Tegeltija och Julia Alqvist. Sanja kliver in som pr-direktör och Julia som global pr-chef. Båda kommer närmast från sängföretaget Hästens där de har arbetat med internationell pr.

När jag fick frågan om att komma till Na-kd för att leda deras arbete där kändes det naturligt att Julia skulle följa med. Det är sällsynt att hitta en person att klicka så bra med, säger Sanja Tegeltija till sajten.

Det har varit en fantastisk resa för oss båda, med mycket tillväxt resultatmässigt inom pr. Vi lanserade världens dyraste säng med Drake som första kund tidigare i år vilket har gett stora ringar på vattnet. Men också vår medverkan i Emily in Paris givetvis. Jag tar med mig sättet att se på hur man kan arbeta väldigt brett med ett varumärke, och på många olika sätt för att få fram sitt budskap.

Resmué frågade duon hur de kommer att jobba med frågorna som är kopplade till kritikstormen i december, men det har man inte satt en strategi för ännu.

Jag försöker att ha en objektiv syn på det hela, och har vänner som både har och arbetar där som är nöjda. Jag arbetade inte på Na-kd när det hände och har därför inte heller uppgifter kring hur det har hanterats internt. Om jag, i min position kan bidra med något, så vill jag bidra med positiv arbetsmiljö.

Sanja tillträdde sin roll i veckan och Julia kliver ombord i mars.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!