De köper skomärket för 23 miljarder: ”Passar perfekt”

"Går i linje med konsumenttrender på lång sikt".

Skomärket Crocs vill förvärva branschkollegan Hey Dude för 2,5 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 22,8 miljarder kronor. Det rapporterar Retail Dive.

Enligt Crocs ger förvärvet möjlighet att växa på en bredare marknad som företaget beräknar är värd över 160 miljarder dollar.

Annons

Men Hey Dudes verksamhet ger även direkta intäkter till bolaget då varumärket räknar med att omsättningen ska landa på 570 miljoner dollar i år. Och under 2022 siktar man på att öka omsättningen med över 30 procent och slå 750 miljoner dollar. Man har även satt upp som mål att slå 1 miljard dollar under 2024.

Crocs ser många synergieffekter mellan de två bolagen, som bland annat distributionsnätverk, marknadsföringsinfrastruktur och grossistrelationer. Affären väntar myndigheters godkännande, men parterna räknar med att allt ska gå i lås under Q1 2022.

Hey Dudes produkter går i linje med konsumenttrender på lång sikt och det passar Crocs perfekt, säger Andrew Rees, vd på Crocs.

Men det är inte bara Hey Dude som har högt uppsatta mål. Crocs siktar på att slå 5 miljarder dollar i omsättning innan 2026, vilket innebär att man måste ha en årlig tillväxt om minst 17 procent.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!