De massanställde mitt i pandemin: “Så fort paniken lagt sig”

“En person per vecka”.

E-handelsbyrån Grebban meddelar att man ökat rejält under pandemin. Detta trots att den inleddes av en starkt nedgång i företagets intäkter.

Pandemin slog ned som en bomb även för oss och initialt tappade vi nästan 50 procent av våra intäkter på bara några veckor, säger Anton Johansson, VD och grundare av Grebban.

Annons

När allt kommer omkring så visade det sig dock att e-handeln förstås var den enda vägen att få ruljans på verksamheten, något som tydligen lett till en hel del nya uppdrag.

Så fort paniken lagt sig insåg vi att det var oss man ringde när allt stängdes ned utom e-handeln, så istället för att börja permittera började vi rekrytera. De som redan satsat på e-handel ville satsa ännu mer, de som ännu inte gjort det ville börja göra det. Sedan dess har vi anställt nästan en person per vecka.

Omsatte över 43 miljoner

Totalt har Grebban anställt 30 personer sedan pandemin startade och man är nu strax över 70 personer på e-handelsbyrån. Omsättningen landade samtidigt på 43,5 miljoner kronor för 2020.

Självklart är vi ödmjuka inför faktumet att vi haft tur med rätt kunderbjudande för just den här perioden. Vi är dock övertygade om att oavsett om den fysiska handeln tar igen en del av det den förlorat under pandemin kommer e-handeln fortsätta växa snabbare än någonsin. 2021 kommer bli ett otroligt spännande år- och vi är förhoppningsvis redo för det oväntade även i år, säger Anton Johansson.

Några av Grebbans nya kunder under 2020 var bland annat Craft Sportswear, Cura of Sweden, Verso Skincare och Duab.

Annons