Vinterexplosion: De ökade med över 10 miljoner på 1,5 månad

"Trycket är enormt".

Efter att man kammat hem jackpotten när det kommer till årets julklapp (stormköket) så har Nordic OSG, med butikerna Skistart och OutdoorExperten, haft ett otroligt tryck i e-handeln. Det är dock förstås inte årets julklapp som ligger bakom.

En dålig vinter förra året kombinerat med en bra vinter i år, samtidigt som utomhusaktiviteter är det som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten, gör att trycket är enormt. Kanonkul verkligen! säger Johan Rehnström, vd på Nordic OSG, till Ehandel.

Annons

Förra året ska trots detta hamna på minus men det beror enbart på den dåliga vintern från i början av fjolåret. Siffrorna för helåret ska ännu inte vara helt sammanställda.

Sedan hösten 2020 tjänar vi pengar varje månad, konstaterar Johan Rehnström.

Ökat personalstyrkan med 50%

2021 kunde inte ha börjat bättre, berättar han. Skistart växte med 100 procent under januari i år och med över 200 procent hittills under februari. OutdoorExperten växer samtidigt med cirka 30 procent per månad.

Detta är en ökning med över 10 miljoner kronor på en och en halv månad, säger Johan Rehnström.

Den snabba och starka ökningen har förstås krävt en hel del uppstärkning på lagret.

Det höga trycket har gjort att vi förutom att jobba kvällar och helger även har extraanställt personal. På vårt lager i Västerås har vi utökat personalstyrkan tillfälligt med 30 procent och på vårt lager i Älvdalen med 60 procent. Totalt har sex nya personer anställts för att hjälpa till under det höga trycket.

Produkterna tar slut

Just nu är det inte oväntat sportlovsaktiviteter som står bakom många beställningar.

Trycket har varit som störst på långfärdsskridskor och längdskidor där det förstnämnda är en rejäl brist på marknaden. Vi får in några sista sändningar av detta inom kort men sedan är det högst troligt slut för året.

Annons

På längdsidan har även modell billigare skidor sålt slut. Då vintern över landet ger många förstagångsåkare chansen att åka skidor så är trycket enormt mot vallafria så kallade "skin-skidor" och där är det i stort sett slut.

Trots att vissa produkter tar slut så vill förstås Nordic OSG att vintern och ordertrycket håller i sig. Det ska fortfarande finnas mycket kvar på lagret att ta av, även om det finns en risk att det kan sina om vädret håller i sig.

Vi håller alla tummar här för att vintern och kylan ligger kvar så länge som möjligt, och att så många som möjligt får uppleva vårt lands fina friluftsliv under vintertid oavsett om det är skridskor, skidor eller kängor som sitter på fötterna. Kom alltid ihåg den gamla klyschan: "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Klä dig rätt så är vårt fantastiska land underbart även i minusgrader! avslutar Johan Rehnström.

Annons