De säljer världens dyraste lakrits: “En sann gottegris-connoisseur”

350 000 kronor kilot.

E-handeln Lakrits.se, som drivs av Haupt Lakrits, har lanserat vad man säger är världens dyraste lakrits. Med ett kilopris på 350 000 kronor så låter det inte helt omöjligt.

Vi lägger mer tid än någon annan konfektyrtillverkare på att söka efter de främsta råvarorna som går att uppbringa och har genom åren samlat på oss ett gediget register med leverantörer och råvaror som håller absolut världsklass, säger Rasmus Ragnarsson, Captain of Liquorice Operations på Haupt.

Annons

Företaget tillverkar sin lakrits i en liten fabrik med 10 anställda i Jordbro utanför Stockholm.

I dag jobbar vi med allt från handplockad Tasmansk bergpeppar till körsbärsblommor, björkrökt havssalt från Island och fermenterad vitlök som smaksättare i våra lakritsgodisar. Inte för att det ska vara ballt, utan för att det blir otroligt smarrigt och gärna med en lite utmanande tvist, säger Rasmus Ragnarsson.

Nu har man samlat de bästa ingredienserna i en 10 grams mjölkchokladtryffel. Den ska vara fylld med störkaviar- och lakritskola smaksatt med 100-årig balsamvinäger, gianduja på piemontesisk hasselnöt med vit albatryffel, svart perigordtryffel och japanskt snösalt. Och givetvis toppad med 24 karat bladguld - som alla dyra saker är.

Priset är 3 499 kronor styck och vi tillverkar endast på beställning med cirka tre veckors leveranstid. Detta är inget för dig som inte är en sann gottegris-connoisseur, meddelar Rasmus.

Så var kan man få tag på den undrar du kanske?

Den säljs endast på Lakrits.se i dagsläget. Men några återförsäljare, främst onlinekunder, var snabba att visa intresse.

Hur ska ni skicka dyrgripen?

Den kommer levereras flowpackad i en liten läcker ask.

Annons

Får man fråga hur mycket ni säljer online vs butik/återförsäljare?

Försäljning online vs återförsäljare ligger stadigt på 50/50 för oss.

All vinst från försäljningen av guldlakritsen ska oavkortat gå till välgörande ändamål, meddelar företaget.

Annons