De ska få hjulen att snurra snabbare: ”Perfekt storm”

"Bordet är dukat för tillväxt".

Nic Staeger, sedan tidigare styrelsemedlem, och Niklas Hoffsten ska få elektrisk fart på e-handlaren Elcykelpunkten, som säljer just elcyklar. Både Nic och Niklas började på e-handeln tidigare i år.

När jag såg statistik på att 60 till 70 procent av alla bilresor kan ersättas av 20 minuters elcykling, förstod jag kraften i omställningen vi som samhälle står inför, säger Nic Staeger till Ehandel.

Annons

Elcykelpunkten drogs 2018 igång av entreprenören Jens Hagman i en liten butikslokal på Kungsholmen i Stockholm. I dag är det en snabbväxande kedja med nio butiker och e-handel.

"Letar efter en öppning"

Man driver även Green Benefits, en aktör som erbjuder personalförmånscyklar, varav Uppsala kommun och Northvolt är två kunder. Omsättningen tickade i fjol in på 184 miljoner kronor. Niklas Hoffsten hämtades i år från Adlibris där han var Chief Purchasing Officer.

Nic Staeger var samtidigt Chief Commercial Officer på Nordiska Galleriet. Och båda jobbade tidigare ihop på Apotek Hjärtat.

Vi har båda erfarenhet av att bygga multibrand både online och i butik, och har många gånger pratat om att vi borde göra något ihop. Så vi har letat efter en öppning med utgångspunkten att lyckas i båda kanaler, och där såg vi att cykel faktiskt är i en stor transformation och är dessutom en kategori med ett tydligt syfte för grön omställning, säger Niklas Hoffsten.

"Skala upp bolaget"

Duon anser att exempelvis sport mode och heminredning är mogna handelskategorier. Men nu händer ovanligt mycket på cykelmarknaden – i och med elektrifieringen av dessa hjulförsedda fordon.

Plötsligt behövs en specialist för just elcyklar som kan möta en helt annan kundgrupp som är intresserad av kategorin. Det här skapar en perfekt storm för tillväxt och möjligheten för en ny aktör att ta plats, säger Nic Staeger.

"Känns lyxigt"

Nu ska de tillsammans med grundaren Jens Hagman snabbt växla upp cykelhandlaren.

Den uttalade ambitionen som jag och Nic nu hoppas kunna bidra med är erfarenhet och "best practice" för att skala upp bolaget. Så att få komma in och hjälpa grundaren Jens med detta känns lyxigt. Bordet är dukat för tillväxt och elcykel är den ultimata multikanals-kategorin, avslutar Niklas Hoffsten.

Annons

Annons