Search
Search
Close this search box.
ANNONS

De ska göra branschen cirkulär - får draghjälp av Dustin

Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin
Picture of Nils Lund

Nils Lund

Dela artikeln:

"Helt i linje med våra egna intressen".

ANNONS

Circular Electronics Partnership, eller CEP, är ett globalt partnerskap som syftar till att skapa en cirkulär elektronikbransch till 2030. Nu har de fått ett svenskt tillskott i form av Dustin.

I organisationen ingår sedan tidigare över 50 ledande företag inom teknik, avfallshantering och konsumentvaror.

Detta är ett naturligt steg mot vårt hållbarhetsmål att bli helt cirkulära 2030. För att kunna nå det högt ställda målet är det nödvändigt att samarbeta över gränserna, säger Sandra Klackenborn, hållbarhetschef på Dustin, i ett uttalande.

Totalt har 40 åtgärder identifierats för att påskynda utvecklingen. En av grundpelarna är att öka livslängden på produkterna med vad man kallar för cirkulär design. Att de helt enkelt byggs från grunden med den cirkulära ekonomin i åtanke.

Den plan som CEP har tagit fram ligger helt i linje med våra egna intressen. Partnerskapet strävar efter att maximera värdet på produkterna, komponenterna och materialet genom hela livscykeln. Vi ser fram emot att både vara med och bidra till arbetet och själva få draghjälp mot de gemensamma målen, säger Sandra Klackenborn.

Dustin har i dag ingen försäljning av använda produkter, men meddelar att det finns en ambition om att göra just det framgent. Någon tidsplan för detta har dock inte kommunicerats.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!