De ska göra en mindre revolution: ”Vi är inte fega”

"Exkluderar ingen".

Ink n Art, Göteborgsföretaget som är en helhetsleverantör inom tryck, har lanserat ett systerbolag Pacsome som fokuserar på digitaltryckta pappförpackningar.

Pacsome är ett e-handelsföretag som ska "leda till en mindre revolution" och utmana industristandarden. Affärsidén handlar om att sälja miljövänliga skräddarsydda förpackningar via e-handel till både företag och privatpersoner, med ett lågt minimikrav.

Annons

Det ska gå snabbt, vara enkelt och miljövänligt, skriver företaget på sin sajt.

Enkelt förklarat har företaget utvecklat ett 3D-designverktyg som låter kunden bestämma form, färg och material. Den egendesignade förpackningen digitaltrycks direkt i ett automatiserat flöde.

Vi vill skippa alla mellanhänder och erbjuda en tjänst där faktiskt alla får verktyg att skapa en bra förpackningsdesign, säger vd:n Jesper Hammarstrand till Ehandel.

Vi har släppt en första betaversion på fem marknader, men tanken är att fortsätta utveckla sidan och designverktyget samt öka antalet länder framöver.

Till en början lanserades sajten i Sverige, Danmark, England, Tyskland och Polen, på respektive lands språk.

Hur kommer det sig att ni har valt ut de här fem länderna? 

Vi gjorde en marknadsundersökning och fann att det fanns en stor efterfrågan på just de här marknaderna. Vi är inte fega för att titta utanför Norden och vi exkluderar ingen. Skulle någon från till exempel Norge hör av sig så kommer vi att skicka dit också, svarar Gabriel Scavo, marknadskoordinator på Pacsome.

Nu fokuserar företaget på att hitta rätt kanaler och nå ut till den målgruppen som främst skulle vara intresserad av Pacsome. Långsiktigt siktar bolaget på att nå 50 order om dagen inom tre år.

Annons

Vårt mål är att underlätta för företaget, startups och privatpersoner. Man ska inte behöva gå via mediebyråer för att ta fram en egendesignad förpackning, och man ska inte heller behöva beställa tusentals exemplar, säger Gabriel Scavo.

Annons