De ska leda nya apoteksjätten: “Har försökt bygga ett team”

"Utmana de andra aktörerna ordentligt".

Nyligen stod det klart att Konkurrensverket godkänt sammanslagningen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen, eller närmare bestämt deras ägarbolag Oriola och Euroapotheca group. Tillsammans beräknas man bli den tredje största aktören på den svenska apoteksmarknaden.

Vi kommer att vara en tydlig nummer tre på marknaden med några få marknadsandelar efter nummer två. Genom våra kombinerade styrkor så kommer vi kunna utmana de andra aktörerna ordentligt, säger Erik Sjögren, tilltänkt VD för det nya bolaget.

Annons

Nu avslöjar man vilka som ska styra den svenska verksamheten. Kronans Apotek meddelar i ett pressutskick att man utsett nio personer som ska leda den nya apoteksjätten.

Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv. Jag ser fram emot att börja samarbetet med den nya tilltänkta ledningsgruppen för att ta fram en bra plan för det nya bolaget efter att affären stängts i oktober, säger Erik Sjögren.

Utöver Erik Sjögren så består den nya ledningsgruppen av Jenny Rådeström, sortiment och inköpsdirektör, Sofie Almqvist, HR-direktör, Nina Wyholt Gradin, försäljning- och driftsdirektör fysisk handel, Erik Romell, ekonomidirektör, Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör samt Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör.

Mest spännande för våra läsare kan dock vara Lina Hasic som blir e-handelsdirektör.

Lina Hasic har under de senaste året varit med i den digitala transformation Kronans Apotek gjort. Innan Lina började på Kronans var hon flera år på Unilever och jobbade med digital försäljning och affärsutveckling, skriver företaget.

Marknadsdirektör förväntas tillsättas externt och kommer kommuniceras när det är klart.

Annons