De ska stoppa dig från att slänga ditt kylskåp: ”Vi ska rädda vitvaror”

"Många slänger ett helt kylskåp för att de inte kan hitta ett nytt handtag".

Det kan vara svårt att få tag på reservdelar till sina vitvaror. Men det vill vännerna Alex Djordjevic och Mateusz Kowalewski ändra på.

Vi har tidigare båda arbetat med återbruk av vitvaror. Idén fick vi av kunder som efterfrågade återbrukade delar. Nya reservdelar är dyra men det kan också vara svårt att hitta till vissa äldre vitvaror, säger Alex Djordjevic till Ehandel.

Annons

Så för snart tre månader sedan drog de igång en e-handel med det passande namnet Partsson. Där kan man köpa reservdelar till allt från diskmaskiner, till spolarmar, slangar och bestickskorgar.

Målet är att rädda fler vitvaror från att slängas och att minska nykonsumtion. Och självfallet att bygga ett lönsamt bolag, säger Alex Djordjevic och fortsätter:

Vi har sett många exempel på att någon slänger ett helt fungerande kylskåp, eftersom de inte kan hitta ett nytt handtag på marknaden.

Hur har det då gått hittills? Jo, enligt Alex Djordjevic har marknaden svarat väl. Försäljningen har kommit igång helt utan någon marknadsföring.

Vi har även haft försäljning till utlandet, och vi tittar nu på olika alternativ för att öka kännedomen om Partsson.

Annons