De slog en miljon försändelser – och 100 miljoner i omsättning

"Har varit ett otroligt år för oss".

Att 2020 blev ett e-handelsår råder det inga tvivel om. Nu berättar logistikaktören E-logistik, som är hemmahörande i Götene. att de skickade ut inte mindre än en miljon försändelser under året - nytt personligt rekord.

Men inte nog med detta. Man kommer även att passera 100 miljoner kronor i omsättning, något som var tänkt att ske först nästa år, efter en 50-procentig tillväxt jämfört med förra året.

Annons

Hade du frågat mig i september om en miljon försändelser under 2020 var inom räckhåll hade mitt svar varit tydligt nej men vårt sista kvartal har slagit alla förväntningar. Oktober blev ett marginellt nytt rekord och som vi tidigare meddelat blev det rekordet krossat i november, säger Jonas Hamrén Berggren, vd på E-logistik, i ett pressmeddelande.

Volymen höll sig så pass bra att det blev årets näst bästa månad och med det passerade vi också en miljon försändelser på helåret 2020. Ökning fortsätter att ske på bred front bland våra kunder och Corona fortsätter påverka e-handeln positivt, fortsätter han.

E-logistik hanterar i dag mest försändelser från konfektion och egenvårdsbolag. Och trots att man passerade den magiska drömgränsen tar man nu sats för att växa ännu mer.

2021 har varit ett otroligt år för oss och våra kunder på många sätt. Det finns en sådan stark underliggande kraft i e-handeln idag. Vi på e-logistik har en fantastisk resa där vi får vara med och bidra till samt uppleva den ena framgångssagan efter den andra. Samtidigt är vi inte nöjda utan vi vill både hjälpa fler kunder och bidra ännu mer, säger Jan Andersson, marknadschef på E-logistik.

Annons