De slog försäljningsrekord trots extremt stark jämförelsemånad

Ny butik i anrik lokal öppnar imorrn.

Häromdagen meddelade Julas moderbolag att man slagit 8 miljarder i fjol. Koncernen berättade samtidigt att verksamheten inte saktat in under coronapandemin, utan snarare att allting just nu går på högvarv, speciellt i e-handeln.

LÄS ÄVEN: Jula slog 8 miljarder: “Ett historiskt år”

Annons

Idag rapporterar varuhuskedjan Jula sina siffror för maj månad och man kan stoltsera med en omsättning på över 900 miljoner kronor, vilket ska vara ett försäljningsrekord.

Förra året gjorde vi en extremt stark majmånad, och nu ökar vi ytterligare. Det är givetvis mycket glädjande, samtidigt som vi är högst medvetna om att det i försäljningsökningen finns en tydlig coronaeffekt, säger Joachim Frykberg, vd på Jula, i en kommentar till maj-siffrorna.

“Kunnat ta hem mycket stora volymer”

Den totala försäljningen för maj 2019 landade på drygt 913 miljoner kronor, vilket ska vara en ökning med över 25 procent mot föregående år. E-handeln särredovisas inte men ska ha växt med nära 100 procent under maj.

En av framgångsfaktorerna sägs vara företagets centrallager.

Kapaciteten som finns i centrallagret har varit väldigt värdefull under coronakrisen. Vi har haft möjlighet att ta hem mycket stora volymer, vilket inneburit att vi inte fått några nämnvärda störningar i våra leveranser. Vilket i sin tur gett oss förutsättningar för bra försäljning, säger Joachim Frykberg.

Nytt varuhus utan fest

I samband med siffrorna för maj så meddelar Jula även att man imorgon, den 4 juni, öppnar ett nytt Julvaruhus i gamla ”Siba-huset” på Backaplan i Göteborg. Inga festligheter kommer dock att ta plats med tanke på coronapandemin. Utöver nya varuhus så kommer även "utvecklingen av webb, app och e-handelslösningar att intensifieras" framöver.

Vi jobbar hårt med att utveckla erbjudandet till våra kunder på alla våra försäljningsplattformar. Här är givetvis den fysiska handeln i Göteborg viktig. Vi har länge tittat på möjligheten att landa i Backaplan, och det känns mycket bra att nu bli en aktiv del i utvecklingen av staden på denna sidan älven, säger Joachim Frykberg.

Annons
Annons