De sparkar igång ny leveranstjänst: ”Skapar ett kretslopp av jobb”

"Kreativitet är nödens moder".

Det gäller att vara kreativ när verkligheten förändras över en natt. Nu har bemanningsföretaget Gigstr och elscooterbolaget Voi slagit sina kloka huvuden ihop och rullar i dag ut en helt ny leveranstjänst.

Den går under namnet "voi it!" och är en tjänst för city-leveranser i Stockholm och Göteborg där det är fritt fram för handlare och budfirmor att ansluta sig. Tanken är att kunna hjälpa till att möta den ökande efterfrågan på bud och hemleveranser, samt att kunna skapa nya arbetstillfällen i en tid då många blir varslade.

Annons

Kreativitet är nödens moder. Det som är så smart med detta är, bland annat, att handlaren får en extra resurs på plats och snabbt och utan utveckling kan komma igång med leveranser i närområdet. För varje resurs som bokas donerar vi dessutom en matlåda från en lokal restaurang till sjukvården. På så sätt skapar vi ett kretslopp av jobb, säger Rasmus Solholm, vd och grundare på Gigstr.

Gigstr kommer att stå för personalen och Voi för transportmedlen, det vill säga elscootrarna.

Vi tror på att en hjälpsam approach just nu, och har på kort tid behövt ställa om verksamheten och hitta nya, innovativa sätt våra elsparkcyklar kan komma till användning. Samarbetet innebär att Gigstr står för arbetskraften och Voi står för ett säkert transportmedel för deras medarbetare. På så sätt kan vi tillsammans hjälpa fler butiker, matbutiker och budfirmor att möta den ökade efterfrågan på hemleveranser, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi.

"Dialog är inledd"

Man har ännu inga anslutna kunder till tjänsten, men det ser ut att förändras inom kort.

Dialog är inledd med flera butikskedjor och budfirmor. De första voi it!-leveranserna är beräknade att börja rulla i denna vecka eller nästa, säger Alexander Åström, marknadschef på Gigstr, till Ehandel.

Annons