De tar in hemlig toppchef – och får tre superinvesterare på flaket

Expanderar kraftigt - och går med vinst.

Simpel Transport samlar speditörerna under samma tak. På sin plattform matchar de ihop e-handlarens transportbeställning med närmsta bil, från något av de anslutna logistikbolagen, som även har en inplanerad rutt i riktning mot beställaren.

Allt för att öka fyllnadsgraden i leveransbilarna och på så vis göra frakten mer effektiv.

Annons

En idé som verkligen fått hjulen att snurra. Nu får de nämligen tre nya delägare med på flaket. Det handlar om superentreprenören Karsten Inde, investeringsveteranen Jonas Bertilsson och Viktor Bernsdorff, ägare av XL Bygg Lebe, som var en av Simpel Transports första kunder.

Efter att ha använt Simpel regelbundet så kände jag att det här är något helt nytt och innovativt i branschen. Känns fräscht och modernt men simpelt. Vi på XL Bygg har sparat både tid och pengar genom att använda Simpel och på köpet bidrar vi till att fylla tomma laster samt underlätta för miljön. Så jag kände direkt att det här är ett bolag som jag vill investera i och vara med på denna spännande resa, säger Viktor Bernsdorff i en kommentar.

Bolaget har enligt egen utsago dock fått en kanonstart, trots omvärldsläget. Efter den mer försiktiga starten i Stockholm, så har efterfrågan ökat snabbt i hela landet. Men också i strategiskt viktiga länder i Europa.

"Går med vinst redan nu"

Det här har bland annat gjort att man kunnat plocka in en av de större transportföretagens COO, för att leda expansionen vidare i höst. Vem personen är framgår dock inte än.

Det har hittills varit en intensiv men rolig resa. Vi har varit väl förberedda på det här så allt har gått som planerat och vi är långt ifrån färdiga, säger Patric Olsson, medgrundare och vd, Simpel Transport.

Trots att man haft foten på gasen har bolaget dessutom inte haft något behov av externt kapital. Men det kom ändå väl till pass.

Vi hade tiotalet intresserade som ville investera i oss men vi har inte haft behov av externt kapital då allting har rullat på av sig självt och med vår modell så går vi faktiskt med vinst redan nu. Så vi valde strategiskt ut de som delade samma vision som oss och ville göra den här resan ihop. Dels har de hjälpt till med nytt kapital som behövts för att trygga rekryteringen av vår COO men bidrar även med ett stort kontaktnät samt agerar bollplank i strategiskt viktiga frågor, säger Patric Olsson.

För den som är nyfiken på Simpel Transport och deras resa, så kan du nedan läsa en längre intervju med Patric Olsson, som vi på Ehandel gjorde i samband med lanseringen.

Annons

LÄS ÄVEN: De ska samla speditörerna på samma plattform: "Skriver inga avtal" (Ehandel Plus)

Annons