De tar över modekedjan efter rekonstruktionen: ”Nytt hem”

"Har de bästa förutsättningarna som huvudägare".

Twilfit har inte legat på latsidan under den pågående rekonstruktionen. I januari lämnade tidigare vd:n, Henrik Fischer sitt uppdrag och började arbeta med lokal- och hyresfrågor i bolaget istället. Styrelseordföranden Otto Drakenberg tog över vd-posten och nu kommer beskedet att man även hittat nya ägare.

Tanken är att underklädeskedjan Change of Scandinavia tar över Twilfit när den pågående rekonstruktionen är avslutad i vår.

Annons

Den rekonstruktion som inleddes i oktober visar att det kommer att krävas fortsatta förändringar för att ta verksamheten till uthållig lönsamhet, som endast en branschaktör med liknande verksamhet kan adressera. Ägare, styrelse och ledning har under en längre tid utvärderat olika alternativ, och det står helt klart att Change har de bästa förutsättningarna att som huvudägare fortsätta utveckla Twilfit efter att rekonstruktionen avslutats, säger Otto Drakenberg, vd på Twilfit.

För att övertagandet ska bli verklighet behöver dock borgenärerna först godkänna ackordet, som snart kommer att presenteras, och att beslutet vinner laga kraft. Fram till dess kommer verksamheten att fortgå i vanlig ordning, meddelar Twilfit.

I Change of Scandinavia har vi hittat ett nytt hem för Twilfit med de allra bästa förutsättningarna för bolaget att utvecklas framöver, säger Hans Ramel, styrelseordförande i Twilfit.

Annons