De vann 1,5 miljoner – nu har varor för en miljon sålts

"Avsaknaden av tillit för motparten".

Startup-bolaget Treddy från Gävle vann 1,5 miljoner kronor i PTS innovationstävling “Betaltjänster för alla”, som gick av stapeln 2021. Nu har de haft sin “slutredovisning” för PTS och berättar därmed lite om hur det har gått med utvecklingen av tjänsten.

Målet är att ändra mentaliteten hos svenska konsumenter; ”Swisha först, skicka sedan”. Problemet är universellt, för alla typer av användare – orosmoment och avsaknaden av tillit för motparten, säger Jacob Lundberg, operativ chef och medgrundare på Treddy.

Annons

Treddy vill förverkliga sin idé om en trygg begagnathandel på internet som ska vara tillgänglig för så många som möjligt. Speciellt fokus ligger på äldre och människor med funktionsnedsättningar.

Namnet Treddy ska vara en förkortning av "Trade-Buddy". Bakom bolaget står grundarna Jacob Lundberg och Emil Svensson. Tjänsten ska fortfarande vara i sin linda men varor för över en miljon kronor ska redan ha bytt händer via Treddy.

Arbetet med en webbapplikation som Treddy är aldrig färdigt, vilket kräver långsiktiga mål inom området för att bibehålla kvalitén på tillgänglighet i tjänsten. Genom projektet har vi lärt oss hur vi vidare ska utveckla tjänsten, för att kunna hjälpa alla som vill köpa och sälja begagnat. För att bli en ledande aktör på marknaden och uppnå visionen om att ändra svenska handelsbeteenden, är tillgänglighet en hörnsten, säger Emil Svensson, vd på Treddy.

För att se vad Jacob och Emil skapat så kan man besöka Treddy.se. PTS öppnar nu på måndag nästa tävling där man söker idéer som kan underlätta digital kommunikation mellan människor. I snitt tilldelas vinnare 1,5 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!