De vann Elgigantens hjärta – blir ny partner

"Ett kvitto på att vi har en stark position".

Elgiganten har gjort sitt val. Efter en omfattande upphandling sätter man ringen på Santander som ny partner för finansieringserbjudanden mot konsumenter.

Hemelektronikkedjan uppger att intresset varit stort från ledande aktörer, men att Santander matchade kraven bäst.

Annons

Vi ska erbjuda tjänster som möter våra kunders behov. Svenska hushåll måste till exempel kunna ersätta en produkt som oförutsett har skadats. Genom att erbjuda finansieringslösningar möjliggör vi för våra kunder att fortsätta sitt liv utan att det stannar upp – med allt från tvätt, städning och matlagning, säger Linnea Cederquist, PR- och kommunikationschef på Elgiganten, i en kommentar.

Det här innebär även att koncernen, Elkjøp, nu samarbetar med Santander på hela den skandinaviska marknaden. Banken har redan i dag en halv miljon kunder i Sverige.

Vi är glada att kunna presentera ett förnyat och expanderat samarbete med Elkjøp/Elgiganten. Vi ser detta som ett kvitto på att vi har en stark position inom säljfinansiering och det är en viktig del i vår fortsatta tillväxt, säger Eskil Pedersen, nordisk kommunikationsdirektör på Santander.

Annons