De vill äga begagnatmarknaden – lanserar ny plattform

"Dagens kunder efterfrågar second hand-produkter".

Allt fler e-handlare vill vara med och äga second hand-försäljningen. Nu hoppar även Stjärnurmakarna på tåget och lanserar en digital plattform för begagnade klockor och smycken. En plattform som utvecklats av greentech-bolaget Recrql.

Konsumentbeteendet förändras i rask takt och vi ser hur dagens kunder efterfrågar second hand-produkter och ett sätt att handla mer hållbart i en allt högre utsträckning. Något som i sin tur gynnat en handfull stora marknadsplatser och aktörer, inte minst inom vår kategori. Därför känns det naturligt för oss att även kunna erbjuda en cirkulär marknad på vår egen sajt och e-handelsbutik, för klockor och smycken, säger Peter Simonsson, vd på Stjärnurmakarna, i ett uttalande.

Annons

Han berättar också att flera av kedjans lokala handlare redan arbetar med just detta och att den nya plattformen ger dem möjligheten att nå ut ännu bredare.

Men det kommer inte bara att erbjudas försäljning från Stjärnurmakarnas butiker. Man kommer förvisso att börja där, men därefter kommer det att läggas till konsument-till-konsument-funktionalitet. Det innebär att den som handlat klockor eller smycken på Stjärnurmakarna kommer att kunna sälja dem vidare på plattformen.

Vintage-klockor och smycken är produkter som verkligen gynnas av en säker och enkel lösning för secondhand. Vi är därför väldigt glada och stolta över samarbetet med Stjärnurmakarna, där vi tillsammans skapar en lösning för kunder som vill handla hållbart utan att behöva kompromissa med vare sig säkerheten eller enkelhet, säger Sofie Hjelmberg, vd på Recrql.

Annons