De vill skaka om möbelmarknaden med ny tjänst

"Kommer leda till snabb förändring".

Det svenska startup-bolaget Beleco öppnar upp en ny tjänst på den svenska marknaden. De ska låta privatkunder hyra designmöbler enligt ett abonnemangsupplägg som löper på 6, 12 eller 24 månader.

Intresset för att ha ett vackert och personligt hem, gärna med design som håller hög kvalitet, är inget nytt,  men nu ser vi ett tydligt förändrat konsumentbeteende där flexibilitet och hållbarhet är viktiga drivkrafter. Varför skall jag äga en dyr möbel när jag lika gärna kan ha den på abonnemang med frihet att byta ut och förändra när jag vill? säger Marie Rudenstam, vd och medgrundare på Beleco, i ett pressmeddelande.

Annons

Att Belecos cirkulära ekosystem dessutom gör det möjligt med minskad klimatpåverkan gör att vi möter ett tydligt ökat intresse från privatmarknaden på ett bra sätt.

Beleco själva äger inte möblerna, utan är helt enkelt en digital förmedlare mellan möbelföretaget och kunden. Totalt har runt 100 möbelproducenter och tillverkare anslutit sig, uppger bolaget som även hyr ut möbler till svenska företag.

Men när allt fler jobbar hemma har också intresset från privatpersoner ökat. Särskilt när även hållbarhetstrenden vuxit sig så stark.

Som en konsekvens av detta har vi ställt om både sortiment och abonnemangsformer för att kunna möta denna trend som vi tror kommer leda till snabb förändring för branschen, säger Marie Rudenstam.

Annons