Delivery Hero fortsätter att locka investeringar

OnlinePizzas moderbolag Delivery Hero har fått ett skönt tillskott i matkassan. I en ny investeringsrunda har man fått in 30 miljoner dollar. Pengar som ska användas för att expandera och stärka närvaron på befintliga marknader.

Under våren 2012 köptes matbeställningstjänsten OnlinePizza.se upp av tyska Delivery Hero, ett företag som är verksamt i en mängd olika länder inom samma område. Ungefär samtidigt tog man in drygt 50 miljoner dollar i extra finansiering, och nu är det dags igen.

Nyligen ska Delivery Hero fått in ytterligare 30 miljoner dollar i en ny investeringsrunda ledd av Phenomen Ventures, samt från redan befintliga investerare. Totalt ska man nu ha plockat in 116 miljoner dollar i extra kapital sedan starten 2010.

Annons

Man säger också att man jobbar på att få in fler investerare och att man räknar med att nå lönsamhet under 2013. För närvarande omsätter man mer än 400 miljoner dollar årligen och är verksam i 14 olika länder.

Pågår kapprustning

Det nya kapitalet ska användas för att stärka närvaron på marknader där man redan är etablerade men man säger också att det finns planer på att expandera. Men mer än så vill man inte avslöja, det kan alltså röra sig om att leta sig in i nya länder, men även om att expandera där man redan är verksam.

Tydligen ska det just nu pågå en kapprustning mellan flera olika matbeställningstjänster där målet är att vinna den globala marknaden. Tidigare i år berättade vi även att Rocket Internets tjänst, FoodPanda, fått in 20 miljoner dollar i riskkapital. Intressant är att Phenom Ventures fanns med bland investerarna även där, de verkar helt enkelt tro på den här typen av tjänster.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons