Den prisade nätbutiken Inet räddar JME Data

Vi rapporterade för någon vecka sedan att den gamla datorbutiken JME Data hade fått slänga in handduken på den tuffa hemelektronikmarknaden. Det var med stor sorg i deras hjärta som företaget meddelade att de ansökt om konkurs. Nu kliver dock den prisade datorbutiken Inet in och räddar dem.

Inet har blivit utsedd till Årets nätbutik två år i rad, av Prisjakts medlemmar, och även till Årets datorbutik fyra år i rad av tekniksidan Sweclockers medlemmar. Butiken gör uppenbarligen något bra med tanke på alla dessa utmärkelser och nu går de alltså in och tar över JME Data.

– JME Data har under många år byggt ett rejält förtroende i Skåne som vi hoppas kunna förvalta under Inet på bästa sätt. Vi kommer även öppna upp en butik i centrala Malmö efter sommaren och förmodligen återanställa några från den gamla personalen, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Annons

Även om JME Data på detta vis kommer att fortsätta så försvinner varumärket, då det inte ska användas mer. Det blir helt enkelt Inet som expanderar till Skåne.

– För oss är kombinationen webbhandel och lokal butik en framgångsfaktor vilket vår satsning i Stockholm också visat. Med förvärvet av JME Data får vi den start i Skåne som vi önskat. Dels hoppas vi kunna konvertera befintliga kunder och dels öppnar vi en ny butik med ett centralt läge, säger Erik.

Vi önskar dem lycka till på denna tuffa marknad med små marginaler. Förhoppningsvis kan Inet med sina otaliga utmärkelser vända den Skånska verksamheten till vinst.

Källa: press

Relaterade nyheter:
Ännu en nätbutik stupar på datormarknaden

Annons