Deras betalapp passerar Swish: ”Vi vill slå Klarna”

"Marknaden är dominerad av några gamla jättar".

Lunar, en bank grundad 2015 i Danmark, skriver i ett pressmeddelande att företagets app har gått om Swish och är just nu svenskarnas högst rankade bankapp, enligt en lista av App Store som företaget har tagit del av. Så nu passar man på att smida järnet medan det är varmt, och lanserar en ny betallösning för att utmana nästa jätte i branschen.

LÄS ÄVEN: Klarna gör om kassan helt – efter tester med NA-KD och Nordic Nest

Annons

Vi är otroligt glada över att gå om Swish som svenskarnas favoritapp inom finanssektorn. Nu siktar vi mot nästa mål, att bli ledande inom digitala banklösningar. Med andra ord, vi vill slå Klarna, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef på Lunar, i en kommentar.

Under de kommande 12 månaderna är det helt centralt för oss att få ett stabilt fotfäste på marknaden för betalningslösningar.

Tjänsten heter Lunar Checkout och är optimerad för e-handelsföretag på de nordiska marknaderna.

Du behöver bara ange ditt telefonnummer i kassan, så sköter Lunar resten. Betalningen genomförs med ett enkelt svep, hur smidigt som helst, säger Mats.

Vi vill erbjuda smarta lösningar för både konsumenter och företag online, något som sparar både tid och pengar. Det är av högsta prioritet för oss att ta mark på det här området. En stor del av Lunars tillväxtplaner handlar om att utveckla framtidens betallösningar och som vi ser just nu är den marknaden helt dominerad av några gamla jättar. Vi vill komma in som ett nytt och piggt alternativ som väcker liv i marknaden.

Lunars app har 350 000 användare i Danmark, Sverige och Norge och 400 anställda. Så sent som i juli månad plockade man in 1,5 miljarder danska kronor, cirka 2 miljarder svenska kronor, från Heartland, Kinnevik och Tencent.

Tidigare har företaget tagit in över 100 miljoner euro i investeringar, och fick en europeisk banklicens 2019.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!