Deras husdjurskoncern tar in 12 miljoner – köper e-handlaren

Planerar 8 till 10 förvärv kommande åren.

Petbuddy Group, eller PBG som de också kallar sig, har siktet inställt på att bli "Europas ledande hållbara husdjurskoncern". Nu kan företaget vara ett steg närmare det målet. I dag meddelar nämligen PBG att de har gjort sitt första förvärv i form av branschkollega WAP Dog Care, som är ett veganskt pälsvårdsvarumärke.

För att möjliggöra köpet har PBG tagit in 12 miljoner kronor från investerarna Darius Hosseinian och Patrik Bloch, varav den senare bland annat har varit CFO för Catena Media.

Annons

Organisationen vi har byggt de senaste tre åren besitter stor erfarenhet inom husdjurssegmentet och ska avlasta bolagen som blir en del av vår grupp. På så sätt tillsätter vi värdefull kompetens i respektive tillväxtresa samt får ner de interna kostnaderna för bland annat marknadsföring, logistik och administration. Entreprenörerna kan fortsätta fokusera på att vara entreprenörer, säger Alexander Baumann, vd på Petbuddy Group, i ett pressmeddelande.

Petbuddy Group grundades av Alexander Baumann, Erik Gustafsson och Alex Retzlik år 2019. Utöver kapitalet på 12 miljoner är tanken att investerarna ska bidra med kunskap till bolaget.

WAP Dog Care är baserat i Ängelholm. Företaget startades av Carolina Nilsson, som ska fortsätta som vd även efter förvärvet. Planen är att PBG ska hjälpa WAP Dog care att expandera globalt.

Det här partnerskapet är klockrent för oss. Vi kan driva vidare bolaget i sann entreprenörsanda, men med mer muskler, kunskap och kapital än tidigare. Möjligheterna är fler nu, säger Carolina Nilsson.

PBG driver sedan tidigare ett hundmatsmärke vid namn Buddy Pet Foods och prenumerationstjänsten Rockybox. Båda bolagen är portföljbolag i Petbuddy Group. Senare i år planerar koncernen att ta in mer kapital för att kunna fölrvärva fler bolag. Siktet är inställt på "åtta till tio bolag" de närmsta åren. Inledningsvis är det hundsegmentet som gäller men framåt är tanken att även bredda till produkter för bland annat katter och hästar.

Annons