Deras nya e-handel ska piffa upp världens möbler: “Enkel att skala”

"Aktivera rätt influencers".

Världen har fått en ny e-handel i form av Piffa.co. En nätbutik som, likt namnet antyder, ska piffa upp befintliga eller nya möbler. Bakom företaget står Hanna Wennberg och Johanna Båth, båda småbarnsföräldrar som såg en möjlighet i barnens rum.

Vi insåg att vi båda två ville designa och inreda barnens rum, men att det saknades ett alternativ för de föräldrar som inte orkar eller för all del kan genomföra stora DIY-projekt, säger Hanna Wennberg, vd och medgrundare för Piffa.

Annons

Lösningen? Dekaler som enkelt kan förnya en ny eller för den delen välanvänd möbel. Det finns nämligen en hållbarhetsaspekt i affärsidén.

Vi uppmanar våra kunder att välja återbrukade möbler för upcycling med våra dekaler. På det sättet minskar vi tillsammans miljöpåverkan genom att undvika nyproduktion av möbler, utan att ge avkall på design och personligt uttryck. Dessutom kan dekalerna bytas i takt med att barnet växer och får nya intressen, säger Johanna Båth, medgrundare och produktchef för Piffa.

Piffa har redan tagit fram dekaler för Ikeas barnmöbel-serier Trofast, Duktig, Lätt, Flisat och Dundra. Grundarna berättar för Ehandel att detta är deras första nätbutik.

Vad har ni för planer framåt med butiken? Hur ska ni nå ut i bruset?

Vi kommer båda från marknadsföringssidan, så vi har stort fokus på att nå ut via både traditionell PR, kreativt innehåll som engagerar på sociala medier, tillsammans med köpt media, både digitalt och traditionellt. Just nu ligger fokus på att aktivera rätt influencers för att sprida varumärket och produkternas egenskaper, säger Hanna Wennberg till Ehandel.

Hanna Wennberg ska ha en bakgrund från Atlas Copco och MyTelescope och Johanna Båth är medgrundare till den svenska meditationsappen Mindfully.

Vi planerar att ganska snabbt, innan årets slut, expandera till nya geografiska marknader, då affärsmodellen är enkel att skala och stort intresse finns i övriga Europa, USA och Asien för denna typ av produkter med skandinavisk design, säger Hanna Wennberg.

Annons
Annons