Deras sälj har fyrdubblats: ”Många förbereder sig för att fly”

"Hade en svacka när det var dåligt med katastrofer".

Prepper-näthandeln Överlevnadsbutiken rapporterar "strålande" försäljning under coronahysterin. Företaget har haft fyra gånger fler order dagligen och sålt slut på flera artiklar.

Det går strålande. Pricerunner sammanställde häromdagen en lista över vilka produkter svenskarna har sökt efter under coronakrisen, och ungefär hälften av produkterna var artiklar som vi har i vårt sortiment, säger grundaren Fredrik Qvarnström till Ehandel.

Annons

Vi har sålt fyra gånger mer än vanligtvis och hade nog haft ännu fler order om vi hade kunnat fylla på lagren snabbare.

Det som bland annat har sålt slut är alla FFP3-klassade ansiktsmasker, andningsskydd av medicinsk standard som sägs kunna fånga upp coronavirus från luften.

I slutet av januari sålde vi slut på alla FFP3-klassade ansiktsmasker som gick att få tag på och annan skyddsutrustning, som till exempel handskar. Sedan lugnade försäljningen ner sig i någon vecka in i februari för att sedan ta fart igen den 22:a februari, säger Fredrik och fortsätter:

Då blev det rusning efter alla typer av utrustning för krisberedskap som vevradio, stormkök, vattenreningsfilter, vattenreningstabletter, frystorkad mat, solcellsladdare. Vi har också mycket utrustning för att överleva i vildmarken och även den har sålt bättre än vanligt, vilket jag tolkar som att många förbereder sig för att kanske behöva fly från sina bostäder.

Hur gör ni för att hinna med när det droppar in så många fler order än väntat? 

Vi har tagit in extrapersonal på timbasis och blivit effektivare på att packa paket, så nu är inflödet av order under kontroll igen, svarar Fredrik.

Det var några dagar som jag undrade "hur ska vi klara av det här?", men som tur är har jag inte varit sjuk eller behövt vabba. Men det är välkommet med många order. Vi hade en svacka i höstas när vi hade för lite att göra, när det var dåligt med katastrofer i världen.

Annons
Annons