Desenio förvärvar svenska uppstickaren: ”Är otroligt stolt”

Laddar för stor expansion.

Desenio växer genom att förvärva uppstickaren Poster Store, en internationell e-handel för designade tavlor och posters. Stockholmsbaserade Poster Store grundades 2014 av bröderna Tobias och Oskar Renlund. I dag säljer man sina produkter till konsumenter i 34 länder i Europa, Nordamerika och Oceanien.

Teamet på Poster Store har visat att de sitter på imponerande design- och marknadsföringskunskap, och deras produktutbud, estetik och design drar åt samma håll som vår egen. Tillsammans ska vi stärka satsningen på USA och Asien, med det gemensamma målet att göra fantastisk design tillgänglig för alla. Ambitionen bygger på en svensk tradition vi är stolta att vara del av, säger Fredrik Palm, vd på Desenio, i ett uttalande.

Annons

Den nya gruppens intäkter kommer att överstiga 1 miljard kronor i år och stöttas av Verdane, majoritetsägaren i Desenio. Bolagen kommer dock även fortsättningsvis att bedrivas under sina respektive varumärken, samtidigt som de fortsätter att expandera i Europa, USA och Asien.

Genom att lära från varandra kommer Desenio och Poster Store kunna erbjuda konstälskare i Europa, USA och Asien mer och bättre konst till fantastiska priser. Jag är otroligt stolt över vårt team och att vi har tagit Poster Store såhär långt på bara sex år. Vi ser alla fram emot att träffa och börja jobba tillsammans med våra nya kollegor, säger Tobias Renlund, vd och medgrundare av Poster Store.

Annons