Det blev Årets begagnade julklapp: ”Kan man växa ur och tröttna på”

"Har en avstressande effekt".

Om Årets Julklapp inte tog dig med storm, kanske Årets begagnade julklapp kan vara något istället. Blocket har för sjätte året i rad utsett just detta baserat på begagnatmarknadens trender.

Och valet den här gången föll på sällskapsspelet. Detta efter att antalet sålda sällskapsspel ökat med hela 35 procent jämfört med förra året.

Annons

Det finns så många olika typer av sällskapsspel och det är en sysselsättning som ligger alla åldrar varmt om hjärtat. Vidare tror jag att många känner igen sig i att det har blivit mycket skärmanvändning i år - vilket i sig inte är något dåligt, men det är bra med variation, säger säger Pernilla Nissler, vd på Blocket, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Sällskapsspel kan man växa ur och tröttna på - samtidigt finns det ett stort utbud att testa sig igenom, därför lämpar sig sällskapsspelet verkligen för begagnatmarknaden och som Årets begagnade julklapp.

I en undersökning som Kantar Sifo gjort, på uppdrag av Blocket, kan dessutom 61 procent av de svarande svenskarna tänka sig att både ge och få ett sällskapsspel i julklapp.

Sällskapsspel är en fin julklapp - både ur ett hälsoperspektiv och ett socialt perspektiv. Det finns forskningsstudier som tyder på att regelbundet användande av vissa typer av brädspel är stimulerande för hjärnan och kan ha skyddande effekt mot alzheimers och demenssjukdomar, säger Kristian Holmqvist, psykolog på Psykologpartners.

Många upplever också att spelande har en avstressande effekt. Att spela sällskapsspel kan också hjälpa oss förbättra vårt samspel med andra, då det ställer krav på oss att kommunicera och samarbeta. Det kan skapa konflikter och samtidigt vara en fin plattform att få konkurrera och lära oss nya saker på ett lekfullt sätt, avslutar han.

Kriterierna för att bli Årets begagnade julklapp hos Blocket lyder:

  • Produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat.
  • Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden.
  • Produkten ska finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!